X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Pînă la sfrîşitul zilei va fi restabilită circulaţia pe toate automagistralele Moldovei

31 dec. 2014,, 16:45   Societate
2636 0
Foto: ria.ru
Circulaţia pe unele tronsoane de drum din Moldova continuă a fi dificilă, dar va fi restabilită în decursul zilei de astăzi, promite Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Conform comunicatului, citat de agenţia "Infotag", lucrările de deszăpezire, în special în sudul şi centrul republicii, au continuat chiar şi pe timp de noapte. În acestea au fost antrenaţi circa 400 de muncitori şi 134 de autospeciale.

La situaţia de la ora 7.00 se circula cu dificultăţi pe drumurile M3 - km 127-137 (sectorul Svetloie- Balabani) şi km 158-161 (sectorul Ciumai-Burlăceni); R52 - în apropiere de frontiera cu Ucraina. De asemenea, continuă lucrările de deszăpezire în apropiere de satele Cairaclia, raionul Taraclia; Şamalia, Ţolica, Bobocica şi Crăciun raionul Cantemir; Marianca de Jos, raionul Ştefan Vodă.

"Toate întreprinderile rutiere de întreţine ale drumurilor din ţară continuă să activeze în regim non-stop şi după necesitate execută lucrări de deszăpezire şi combatere a poleiului", a asigurat Ministerul.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, patru sate, din cauza ninsorilor abundente, parţial nu au curent electric. Acestea sînt Alexandru Ioan Cuza şi Giurgiuleşti din raionul Cahul, Etulia şi Vulcăneşti din Găgăuzia.

În ultimele 24 de ore salvatorii au deblocat peste 140 de vehicule şi au evacuat 200 de oameni, inclusiv copii. Cea mai dificilă situaţie este în raioanele Taraclia, Cahul, Cantemir şi Ştefan Vodă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?