Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Experți: Boxul este cel mai de succes sport din Moldova (VIDEO)

24 dec. 2014,, 10:00   Sport
6286 0
Foto: noi.md
Președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, a înmînat diplome și cadouri de preț celor mai buni boxeri, în cadrul adunării anuale de totalizare a rezultatelor obținute în acest an, informează NOI.md. „Ne putem mîndri cu succesele obținute în acest sezon. Participînd în premieră la Campionatul UE de box în calitate de membru asociat, boxerii din Moldova au cucerit 2 medalii de aur și 4 medalii de bronz, ocupînd primul loc pe echipe. La tineret sportivii moldoveni au cîștigat la acest turneu cîte o medalie de aur și argint, la juniori – o medalie de argint și două de bronz, iar la elevi – două medalii de bronz”, a amintit președintele federației de profil.

Remarcînd în mod deosebit dezvoltarea școlii de box din raionul Hîncești, unde acum sînt pregătiți sportivi de mare perspectivă, Vasile Chirtoca a declarat convins: „Lotul naționalei Moldovei pentru Jocurile Olimpice din anul 2016 deja este absolut conturat și pretindem la un rezultat serios”.

„În anul 2015, boxerii noștri vor trebui să facă față unor așa examene serioase, cum sînt Jocurile Olimpice Europene și Campionatul Europei, unde vor fi puse în joc bilete pentru Jocurile Olimpice din anul 2016. Avem nu mai puțin de 3-4 candidați reali pentru calificarea la cel mai important eveniment sportiv din lume”, a precizat antrenorul principal al naționalei Moldovei de box, Petru Caduc.

Discipolul școlii de box din Briceni, medaliatul cu bronz la Campionatul UE-2014 Dumitru Galagoț a recunoscut că intenționează să obțină medalii de aur la competițiile din anul viitor și să-și garanteze participarea la Jocurile Olimpice din anul 2016. Colegul său de echipă, medaliatul cu aur la Campionatul UE-2014 Alexandru Rîșcan a declarat că își dorește și mai mult – o medalie olimpică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?