X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

ÎS Registru dezminte informațiile privind falsificarea pașaportului biometric

20 dec. 2014,, 11:00   Societate
10144 1
Foto: mtic.gov.md
În legătură cu informațiile apărute în presă privind tentativa de traversare a frontierei de stat a RM în baza unui pașaport biometric fals, ÎS ”Registru” vine cu următoarele precizări:

Informațiile privind falsificarea pașaportului biometric nu corespund adevărului. Este vorba despre un fals de identitate a persoanei și nu a pașaportului biometric. Persoana reținută de Poliția de Frontieră a obținut în mod fraudulos acte de identitate cu datele altui cetățean al RM. În octombrie 2014, în urma unei anchetei interne la ÎS ”Registru”, această încălcare a fost depistată și, ca urmare, actele de identitate ale persoanei respective au fost declarate nule. Decizia și materialele de rigoare au fost expediate, conform competenței, în adresa Inspectoratului de Politie Ialoveni. (conform prevederilor art.262 Cod Procedură Penală a RM).

De menționat, că datorită tehnologiilor de accesare online a informațiilor din Registrul de Stat al Populaţiei a fost posibilă reținerea şi prevenirea tentativei de traversare a frontierei în baza unui pașaport nul cu identitate falsă. Reiterăm că paşaportul biometric are un nivel sporit de securitate și nu poate fi falsificat, datorită cipului incorporat şi informaţiei înscrise în el, care nu poate fi modificată sau redactată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?