Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

1500 de euro pentru un pașaport biometric contrafăcut

19 dec. 2014,, 12:06   Societate
3959 0

Foto: link.md

Un cetățean moldovean a fost depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să iasă din țară cu un pașaport biometric falsificat. Potrivit instituției, acesta este primul caz da contrafacere a pașaportului biometric din acest an, notează NOI.md.

Bărbatul, în vîrstă de 30 de ani, a fost reținut pe 18 decembrie, la punctul de trecere a frontierei Criva. Tînărul s-a legitimat la control în baza unui pașaport biometric eliberat de autoritățile moldovenești, însă documentul a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră, care au efectuat verificări suplimentare. În urma controlului, s-a constatat că documentul aparține altei persoane, iar fila informatizată a fost falsificată.

Moldoveanul a recunoscut că știa de falsul în document și a relatat polițiștilor de frontieră că a cumpărat pașaportul pentru a se deplasa în Germania, unde avea aplicată interdicția de intrare din anul 2011. Pentru pașaportul biometric fals tînărul a plătit suma de 1500 de euro. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cercetările sînt continuate de angajații Poliției de Frontieră.

Potrivit Codului penal, confecționarea, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu pînă la doi ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?