Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Fabrica de Zahăr din Făleşti a avut loc o diversiune

15 dec. 2014,, 12:30   Societate
10942 4
Foto: suedzucker.md
În noaptea de luni, la Fabrica de Zahăr din Făleşti, care aparţine companiei moldo-germane Sudzucker Moldova, a avut loc o diversiune, în urma căreia a fost stopată alimentarea cu apă a întreprinderii.

Specialiştii tehnici a companiei au relatat agenţiei "Infotag" că în ţeava prin care este asigurată apă pentru nevoile tehnice dintr-un bazin special, a fost introdus un dop special din lemn cu diametrul de circa 0,5 metri.

"Aceasta este a doua diversiune. Și pe 22 noiembrie a fost găsit un dop care a stopat circularea apei tehnice", a spus interlocutorul agenţiei, menţionînd că poliţia pînă în prezent investighează primul caz.

Toată seara şi toată noaptea angajaţii întreprinderii au căutat segmentul apeductului subteran unde a fost stopat cursul apei, pentru a elimina dopul. După prima diversiune fîntîna ce oferea acces la apeduct a fost sigilată, însă acum a fost găsită deschisă.

În rezultat, productivitatea la uzină a scăzut brusc, avînd în vedere că în ultimele 24 de ore s-au procesat doar 2,9 mii de tone, în timp ce volumul obişnuit este de 4,1 mii de tone de sfeclă.

Administraţia întreprinderii consideră că scopul diversiunii este stoparea activităţii fabricii, deoarece fără asigurarea normală a procesului tehnologic cu volume mari de apă tehnică, întreprinderea nu va putea procesa sfecla.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?