Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Moldova a preluat preşedinţia în OCEMN

12 dec. 2014,, 13:15   Politică
2603 0
Foto: blackseanews.net
În oraşul grec Salonic, vineri, 12 decembrie, are loc a 31-a şedinţă a Consiliului miniştrilor de externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (CMAE OCEMN).

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Moldova la şedinţă este reprezentată de şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman.

În cadrul întrevederii a avut loc procedura formală de preluare de către Moldova a preşedinţiei în organizaţie pentru prima jumătate a anului 2015.

Participanţii la şedinţă, de asemenea, au discutat subiecte ce vizează evaluarea situaţiei legate de executarea rezoluţiilor adoptate, decizii şi recomandări, precum şi în legătură cu cooperarea realizată în cadrul OCEMN în ultimele şase luni în timpul preşedinţiei Greciei.

OCEMN este o organizaţie interguvernamentală, ce reuneşte 12 state din bazinul Mării Negre şi Balcanii de Sud. Fondată pe 1 mai 1999 în baza Acordului privind cooperarea economică la Marea Neagră din 25 iunie 1992. Sediul organizaţiei este la Istanbul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?