Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

AVIOANE RUSEȘTI, aproape de spațiul aerian Occidental

9 dec. 2014,, 21:00   Externe
3533 0

Foto: gazeta.ru

Rusia a trimis un număr „semnificativ" de avioane militare în regiunea Mării Baltice, sâmbătă şi duminică, o acţiune monitorizată îndeaproape de către serviciile de informaţii ale Statelor Unite şi NATO, a declarat un oficial american pentru CNN.

Douăsprezece avioane militare ruseşti, inclusiv bombardiere şi avioane de alimentare cu carburant în zbor, au decolat, sâmbătă, din enclava rusă Kaliningrad către Marea Baltică. Avioane militare NATO, dar şi suedeze şi finlandeze au monitorizat zborurile efectuate de către ruşi, a declarat oficialul citat de CNN, potrivit Mediafax.

Ruşii au trimis şi duminică aproximativ 12 avioane militare pe aceeaşi rută. Oficialul american a notat că au mai fost efectuate asemenea zboruri importante în trecut, dar nu atât de numeroase într-o perioadă de doar două zile. Statele Unite şi NATO continuă să evalueze care a fost mesajul pe care Moscova a intenţionat să-l trimită, însă, până la urmă este „un spectacol de forţă dat de (preşedintele rus Vladimir) Putin", a declarat oficialul american. „Aceasta a fost o incursiune de amploare", a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?