Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvire a fost reactualizată

8 dec. 2014,, 15:00   Societate
5703 0
Foto: gagauzinfo.md
Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a reactualizat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvire în 2015 în gimnazii şi licee.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la comunicatul Ministerului Educaţiei, metodologia nu prevede schimbări serioase faţă de anul trecut, însă există şi noutăţi.

Un element de noutate ţine de acordarea notei "10" din oficiu la proba de limba străină pentru candidaţii la examenul de bacalaureat care promovează, pe parcursul învăţămîntului preuniversitar, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

Candidaţii respectivi vor trebui să deţină un certificat care atestă un nivel de competenţă lingvistică egal sau superior nivelului B2 (C1 pentru candidaţii din clasele bilingve). Nota maximă va fi acordată din oficiu şi absolvenţilor de gimnaziu care deţin certificate internaţionale de cunoaştere a limbilor străine ce atestă un nivel de competenţă lingvistică egal sau superior nivelului B1 (B2 pentru candidaţii din clasele bilingve).

De asemenea, conform metodologiei, candidaţii nu au dreptul să faciliteze rezolvarea testului de examen de către alţi candidaţi. În premieră în metodologie este stipulată ordinea de folosire a maculatorului - trei foi A4 capsate şi documentate cu ştampila/antetul Centrului de Bacalaureat. Candidaţii vor scrie pe fiecare foaie de maculator numele, prenumele, denumirea instituţiei de învăţămînt în care şi-au făcut studiile, localitatea, raionul, disciplina de examen, data susţinerii probei. Maculatoarele vor fi repartizate candidaţilor înainte de începutul probei şi vor fi păstrate în instituţia de învăţămînt, timp de 1 an.

Metodologia poate fi accesată pe site-ul www.aee.edu.md.

Examenele gimnaziale de absolvire în 2015 vor avea loc în zilele de 4-15 iunie, iar în liceu – în perioada 2-19 iunie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?