Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Falsificarea certificatului de asigurare Cartea Verde, motiv de nepermitere a trecerii frontierei de stat

4 dec. 2014,, 16:00   Societate
3814 0
Foto : noi.md
IMG 2502În 11 luni ale anului 2014, polițiștii de frontieră au depistat 74 de certificate de asigurare Carte Verde falsificate. Conform unor analize statistice deținute la nivelul Poliției de Frontieră s-a constatat că tot mai mulți șoferi, fie intenționat sau din necunoaștere, prezintă certificate de asigurare Carte Verde falsificate, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul acestora s-a mărit cu 7 certificate (ianuarie-noiembrie 2013 - 67 de cărți verzi contrafăcute).

Două cazuri mai recente au fost înregistrate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Otaci. Șoferii unui Audi Allroad, înmatriculat în Moldova, și Volkswagen Golf -2, înmatriculat în Federația Rusă, au prezentat la control certificate de asigurare Cartea Verde cu semne vădite de falsificare. Persoanele în cauză au declarat polițiștilor de frontieră că nu cunoșteau de falsul depistat. În ambele cazuri cercetările continuă în vederea stabilirii culpabilităţii şoferilor conform legislaţiei în vigoare.

În contextul evitării situaţiilor neplăcute la traversarea frontierei de stat, legate de prezentarea la control a certificatelor Cartea Verde falsificate, Poliția de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier maximă atenție la procurarea certificatului de asigurare Cartea Verde. La fel, vă sugerăm să păstrați și să deţineţi contractul cu compania de asigurare emitentă a certificatului, inclusiv bonul de plată pentru acesta. De specificat că, în cazul când persoana prezintă la controlul necesar traversării de stat certificatul de asigurare falsificat, posesorului îi este interzisă intrarea sau ieșirea în/din Republica Moldova şi devine pasibil de răspundere penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?