X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirtoacă le dă un răspuns celor care critică bradul din PMAN

4 dec. 2014,, 12:45   Societate
7593 10
Foto: publika.md
Reacţie dură din partea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Edilul a vrut să le dea un răspuns celor care nu sunt mulţumiţi de principalul Pom de Crăciun al ţării, instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Iată ce a scris edilul pe o reţea de socializare:

1. Într-adevăr, este un pic deformat (cât a crescut, a stat prea aproape de clădirea din preajmă), dar şi înclinat puţin spre Vest (ceea ce nu e de rău..), ce să-i faci, vrea şi el în Europa!

2. Cine este de acord să dăm 2 milioane de lei pe brad, ca să facem ca la Tiraspol? (pe noi ne costă de obicei 10.000 lei un brad, anul acesta e gratuit).

3. Tot ce e natural nu e neapărat perfect, dar cel puţin este adevărat, autentic, este din suflet, este pentru sărbătoare, pentru atmosferă şi fără să fim în competiţie cu cineva!

Câteva precizări:

1. Din 2007 şi până în prezent, brazii amplasaţi în PMAN nu au fost defrişaţi niciodată special în acest scop. Erau propuşi pentru a fi amplasaţi în Piaţă pentru că oricum urmau a fi defrişaţi de proprietari întrucât:

- erau prea mari şi afectau clădirea din preajmă
- făceau prea multă umbră în grădină
- rădăcinile creau probleme infrastructurii subterane
- aşa considera propietarul, etc

Deci, oricum ar fi fost tăiaţi şi ar fi mers direct la lemne...

2. Atât timp cât avem oferte conform punctului 1, credem că putem merge pe varianta bradului natural şi să îmbinăm mai multe lucruri: facem frumos în oraş, facem şi un bine gospodarului care oricum taie bradul şi fiind natural este şi mai aproape de tradiţii...

3. Avem brazi care "stau la rând" să ajungă în PMAN şi urmărim în fiecare an cât au mai crescut, proprietarii se roagă de noi să-i luam şi cu greu îi convingem să mai aştepte 1-2 ani... În prezent avem brazi pentru cel puţin cinci ani înainte.

4. Este bine să fie an de an din ce în ce mai frumos, dar o compeţie în acest sens nu duce nicăieri. Până la urmă trebuie să fie un raport corect între scop, efort şi costuri.

5. Suma de 4 milioane lei, cam cât au dat Tiraspolul, Tighina şi Râbniţa pe cei 3 brazi, este egală cu finanţarea anuală pe care o dăm pentru o localitate din suburbiile Chişinăului la dezvoltarea infrastructurii: apeduct, canalizare, gazificare, reparaţii la şcoală, grădiniţă, dotări etc. Ce este mai important? Crăciun Fericit!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?