Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Israel va ajuta Moldova să depisteze organismele modificate genetic

27 noi. 2014,, 09:45   Economie
2220 0
Foto: imenno.ru
În Moldova va apărea un laborator care va permite depistarea organismelor modificate genetic (OMG) în produsele agricole.

Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut luni în cadrul semnării la Chişinău a unui memorandum, conform căruia Guvernul Israelului va acorda 300 de mii de euro pentru crearea laboratorului de biologie moleculară. Documentul a fost semnat de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, şi Ambasadorul Statului Israelul în Republica Moldova, Oren David.

Potrivit lui Bumacov, noul laborator va permite studierea întregului spectru de produse de origine vegetală, pentru a nu admite pe viitor nemulțumirea consumatorilor.

Oren David a dat asigurări că laboratorul va fi dotat cu cel mai modern utilaj pentru depistarea OMG. Partea israelită va ajuta la instalarea şi pregătirea personalului.

"Sîntem convinşi că proiectul va contribui la sporirea calităţii produselor moldoveneşti şi ajustarea acesteia la standardele internaţionale, ceea ce, de asemenea, va fi în beneficiul și consumatorilor străini", a menţionat el.

Noua structură va fi creată pe lîngă Serviciul de Stat pentru Carantină Fitosanitară cu sprijinul Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională din Israel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?