Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Facilităţi pentru tinerii profesori care vor alege să muncească la sate.

24 noi. 2014,, 10:00   Societate
4269 0
Foto: portal.ru
Tinerii profesori care se vor angaja în şcolile din sate vor beneficia de mai multe înlesniri. Un proiect în acest sens a fost elaborat de Ministerul Educaţiei. Pe lângă indemnizaţii unice, absolvenţii universităţilor şi colegiilor pedagogice vor primi bani pentru închirierea locuinţei, dar şi pentru achitarea facturilor lunare.

Potrivit documentului propus de Ministerul Educaţiei pentru dezbateri publice, absolvenţii universităţilor vor beneficia de o indemnizaţie în valoare de 30 000 de lei care va fi acordată în etape pe parcursul a trei ani.

Iar absolvenţii colegiilor vor primi 24 000 de lei. Banii vor fi achitaţi dintr-un fond special, de către autorităţile raionale. Din acelaşi fond vor fi alocaţi bani şi pentru compensarea lunară a cheltuielilor pentru închirierea spaţiului locativ.

Tinerii profesori vor mai primi bani pentru a achita lunar costul a 30 de kilowaţi de energie electrică, dar şi compensaţii anuale pentru energia termică. Dascălii vor putea beneficia de aceste facilităţi doar în cazul în care vor merge să muncească în instituţiile în care vor fi repartizaţi după absolvire.

Dacă tinerii specialişti vor decide să-şi dea demisia sau vor fi concediati, ei vor fi obligaţi să restituie banii. Potrivit datelor Ministerului Educației, pentru anul de studii 2014-2015, în instituţiile de învăţământ din ţară rămân vacante aproximativ 500 de funcţii de profesor
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?