X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Nimicire sau soluţionarea problemei? Apel de ajutor

7 noi. 2014,, 13:45   Societate
2765 0
Foto: novayagazeta.ru
După cum se ştie, una dintre cele mai vechi probleme ale capitalei este cea a maidanezilor. Populaţia se împarte în cei care vor să scape de ei, deoarece cîinii deseori îi muşcă pe locuitorii Chişinăului, şi cei care încearcă să fie mai umani cu „fraţii noştri mai mici”.

Pe pagina a apărut un apel de ajutor lansat de o angajată a azilului pentru animalele vagabonde „Insula speranţei”, care nu poate să lase pe nimeni indiferent:

„Dacă citiţi postarea mea, înseamnă că nu vă este indiferentă soarta noastră…
Istoria noastră a început aproape un an în urmă. Ne-a fost greu, uneori ni se lăsau mîinile în jos, dar … speranţa nu ne lăsa. Iar apoi a venit prima lovitură, sigur, am fost ajutaţi de „prieteni”. Ni s-a sugerat să plătim pentru arenda terenului 1000 de euro pe lună, conştientizînd că noi nu vom suporta nici a cincea parte din această sumă.

Despre care „stat european” poate fi vorba, dacă oamenii înzestraţi cu putere declară fără nicio sfială că sînt dispuşi să omoare?

Acum cîteva zile,Primăria Chişinău a primit o scrisoare de la Coloniţa – ne-au dat 10 zile pentru a elibera teritoriul fermei, iar după aceasta – vor veni şi vor împuşca toţi cîinii. Iată aşa.

Astăzi azilul nostru adăposteşte circa 140 de cîini – căţei, juniori şi adulţi. Cum să reuşim să le găsim alt adăpost timp de 10 zile? Apă ne-a rămas doar pentru o zi – tuturor serviciilor li s-a interzis să ne livreze apă. Dar cîiniisînt vii!!! Ei trebuie să mănînce şi să bea apă! Şi astăzi, şi mîine, şi peste 10 zile. Vă implorăm, ajutaţi-ne! Sîntem bucuroşi de orice ajutor!”.

Voluntarii de la „Insula Speranţei” fac apel către toţi cei care nu sîntindiferenți să li se alăture duminica la Coloniţa pentru a soluţiona această problemă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?