Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deputat tiraspolean: Amînarea alegerilor este legată de privatizarea jefuitoare a proprietăţii Transnistriei

4 noi. 2014,, 11:30   Politică
4835 3
Foto: vestipmr.info
„Autorităţile Transnistriei au propus amînarea alegerilor pentru consiliile locale şi Sovietul Suprem pentru toamna 2015 cu scopul de a desfăşura privatizarea jefuitoare a CTE Cuciurgan, reţelelor electrice de distribuţie şi a căii ferate, care au mai rămas”, consideră deputatul Anatoli Dirun.

Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul de opoziţie din Transnistria consideră că deputaţii Sovietului Suprem, votînd pentru amînarea alegerilor de toate nivelurile, propusă de liderul regiunii, Evgheni Şevciuk, "singuri şi-au pregătit săpunul, punîndu-şi laţul de gît". Mai mult, alegerile pentru organele locale au fost amînate nu pentru a stabili o zi unică de vot, ci pentru a reuşi să încheie tranzacţii dubioase pînă la schimbarea puterii în stat.

În opinia lui Durin, prin ziua unică de vot în toamna 2015 Transnistria "se condamnă la o serie de încălcări în masă şi falsificări ale alegerilor din cauza imperfecţiunilor evidente ale părţii tehnice de desfăşurare".

Deputatul a indicat peste 10 subiecte, care în opinia sa nu au răspuns în proiectul de lege. Acestea vizează numărul urnelor de vot la alegerile comune, numărul comisiilor electorale şi tipurile lor pentru fiecare gen de alegeri, observatorii pentru transparenţa exprimării voinţei poporului.

În martie 2015, în regiune urmau să fie desfăşurate alegeri locale, iar în decembrie al aceluiași an – alegeri în Sovietul Suprem. Dar în conformitate cu decizia adoptată, acestea vor avea loc în aceeaşi zi – 29 noiembrie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?