Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Petru Lucinschi are un mesaj pentru alegători

28 oct. 2014,, 15:35   Politică
4413 7
Foto : europalibera.org
Fostul președinte Petru Lucinschi și-a exprimat regretul că majoritatea partidelor cu șanse la alegeri au anunțat că nu vor face coaliție post-electorală cu nimeni. Declarația a fost făcută de fostul șef de stat în cadrul unei emisiuni la postul Noroc TV, notează NOI.md.

În opinia lui Petru Lucinschi, alegătorii trebuie să fie extrem de precauți atunci cînd își dau votul pentru o formațiune sau alta și să aleagă nu doar o echipă profesionistă, dar una care să asigure formarea majorității parlamentare. Cel de-al doilea președinte consideră că acțiunile partidelor în perioada post-electorală sînt mai importante, decît cele din timpul campaniei.

„Eu văd acum că toți declară că nu fac majoritate cu nimeni. Măi, oameni buni! Noi votăm niște echipe, nu niște oameni, echipe capabile să formeze o majoritate. Iată în Germania partidele care au fost mult timp oponente au făcut coaliție. În Cehia și România același lucru. Interesul țării predomină în cazul acestor țări. La noi însă, toți declară că nu fac alianță cu nimeni. Fiți atenți, să votați pentru o echipă care poate să reprezinte interesele Republicii Moldova și să formeze o majoritate”, a explicat Lucinschi.

Fostul șef de stat nu exclude declanșarea alegerilor anticipate, în cazul eșuării negocierilor. Totodată, Petru Lucinschi și-a exprimat convingerea că problema alegerii unui nou președinte în 2016 se va soluționa prin modificarea Constituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?