X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SUA au început testarea clinică a unui vaccin împotriva Ebola

24 oct. 2014,, 18:00   Externe
2554 0
Foto: ruvr.ru
Institutul american pentru sănătate a început testarea clinică a unui vaccin experimental canadian împotriva virusului Ebola. Vaccinul VSV-ZEBOV este cel de-al doilea care face obiectul unor teste clinice în SUA, scrie mediafax.ro.

„Este urgent să avem un vaccin pentru protecţia oamenilor împotriva infectării cu virusul Ebola. NIH salută colaborarea cu Departamentul Apărării în vederea desfăşurării unor teste clinice pentru un alt vaccin împotriva Ebola. Este încurajator”, a subliniat directorul Institutului american pentru alergii şi boli infecţioase (NIAID), Anthony Fauci.

La începutul lunii septembrie, NIH a început testarea clinică, cu un grup de 20 de voluntari, a unui vaccin dezvoltat în colaborare de NIAID şi laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK). Primele rezultate cu privire la eficienţa vaccinului vor fi anunţate pînă la sfîrşitul anului.

La rîndul lui, Institutul american de cercetare al armatei Walter Reed (WRAIR) va desfăşura un test clinic cu o singură doză din vaccinul experimental canadian.

Vaccinul a fost dezvoltat de cercetătorii de la Agenţia de Sănătate publică din Canada şi Laboratorul Naţional de microbiologie şi a fost brevetat de compania americană NewLink Genetics Corp, cu sediul în Ames, în statul Iowa. Primele rezultate ale testelor clinice ale vaccinului canadian urmează, de asemenea, să fie disponibile pînă la sfîrşitul anului.

De asemenea, Canada a expediat luni un prim lot de doze ale vaccinului experimental anti-Ebola către spitalele din Geneva, unde urmează să fie testat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?