Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De pe data de 27 octombrie va începe achitarea compensaţiilor pentru producătorii de fructe

23 oct. 2014,, 18:15   Economie
3165 0
Foto: ff.md
De pe data de 27 octombrie va începe achitarea compensaţiilor pentru producătorii de fructe care au avut de suferit de pe urma embargoului impus de Federaţia Rusă la importul de fructe moldoveneşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă la Guvernului, Prim-ministrul Iurie Leancă a convocat joi conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, la care s-a stabilit că vineri va avea loc şedinţa Comisiei centrale, care va aproba dosarele depuse de agricultori pentru plata compensaţiilor.

Începând cu ziua de luni, 27 octombrie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură va emite dispoziţiile de plată, după care Ministerul Finanţelor va începe imediat achitarea lor. Fermierii vor primi banii după principiul "Primul venit, primul servit".

Plăţile se vor efectua conform Hotărârii de Guvern privind aprobarea Regulamentului referitor la modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor de fructe şi legume din data de 3 septembrie anul curent.

Astfel, pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori, statul va acorda câte 1,5 lei pentru fiecare kilogram de mere comercializat şi câte 1,2 lei per kilogram de prune. Suma totală alocată de Executiv în acest scop este de 138 de mil. de lei.

De asemenea, Premierul Iurie Leancă i-a cerut ministrului Vasile Bumacov să grăbească discuţiile cu Banca Mondială în ce priveşte acordarea unui ajutor financiar de $10 mil. pentru compensarea diferenţei şi a pierderilor suportate de alte categorii de producători şi procesatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?