X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Încălțăminte colorată lucrată manual, pentru tinerii însurăței

13 oct. 2014,, 11:25   Business
5556 1
Foto: noi.md
Tînărul designer din Moldova Irina Calancea a creat marca comercială „Irka Shoes”. Este vorba despre o marcă de încălțăminte produsă manual, la comenzi individuale. În anul 2012, Irina a deschis un butic în unul din centrele comerciale din Chișinău și un show room. Încălțămintea poate fi comandată și pe site-ul designerului. Însă, potrivit Irinei, în Moldova oamenii preferă să meargă la magazin, iar în România, unde și-a lansat afacerea un an mai devreme, toate vînzările se fac online, informează NOI.md.

Peste hotare încălțămintea hand made la comenzi individuale costă foarte scump. În Moldova prețurile sînt mai mici, chiar dacă toate materialele sînt aduse din Italia. În cei trei ani de activitate, inclusiv primul an de muncă în București, Irina a creat 150-200 de modele de încălțăminte pentru toate sezoanele. În Moldova și România sînt comandate cîte 50-80 de perechi de încălțăminte pe lună. Sînt comenzi și din Italia, SUA, Spania, Rusia și Germania, chiar dacă acolo este un sortiment mare de încălțăminte, inclusiv hand made. Se pare că totul constă în preț.

O bună parte a comenzilor din Moldova vine din partea mirilor și mireselor, care comandă încălțăminte colorată, care să se combine cu un anumit detaliu din vestimentație sau cu buchetul de nuntă. În prezent este la modă să mergi la oficiul stării civile în rochie albă de mireasă și pantofi de culoare roșie sau verde, de exemplu.

„Atunci cînd m-am lansat pe piața moldovenească, nu mă temeam de concurență, nici din partea producătorilor autohtoni, nici din partea producției străine. În primul rînd, pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac, iar în al doilea rînd, credeam că afacerea va merge, deoarece mulți oameni vor dori să aibă încălțăminte unică. Eu le propun să-și creeze singuri încălțămintea, să aleagă înălțimea tocului, forma tălpii, culoarea (avem peste 100 de feluri de materiale de diferite culori). În plus, este foarte comod, deoarece încălțămintea produsă individual nu trebuie să o porți un timp pentru a-ți acomoda piciorul. Și multă lume prețuiește acest lucru. E drept că nu pot să spun că este o afacere foarte rentabilă, deoarece uneori ieșim în minus, uneori în plus”, a precizat Irina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?