X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova va fi instituit Inspectoratul Școlar Național

11 oct. 2014,, 10:00   Societate
5839 1
Foto: newsmoldova.md
În conformitate cu prevederile Codului Educației, în Republica Moldova va fi creată o instituție responsabilă de evaluarea activităţii instituţiilor de învățămînt general. Este vorba de Inspectoratul Național Școlar, informează NOI.md.

Noua structură se va ocupa cu acreditarea școlilor, evaluarea activităţii cadrelor didactice și a cadrelor de conducere din instituții, în baza standardelor aprobate de Ministerul Educației. Inspectoratul Școlar Național va promova un sistem de autoevaluare și evaluare externă complexă a școlilor și liceelor.

Totodată, autoritățile au aprobat și Strategia de Dezvoltare a Educației pentru anii 2014-2020 „Educația-2020". Documentul stabilește obiectivele pe termen lung și mediu în vederea dezvoltării acestui sector. Documentul este structurat pe trei piloni - acces, relevanță, calitate - și include, pentru fiecare componentă, mecanismele de finanțare și costurile acțiunilor ce urmează să fie întreprinse.

În conformitate cu o altă decizie a Ministerului Educației, finanțarea școlilor și gimnaziilor, începînd cu anul viitor, se va face în bază de cost standard per elev. Ministerul își propune astfel să asigure o transparență mai mare a cheltuielilor în instituțiile de învîțămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?