X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leancă consideră că Rusia şantajează Moldova

10 oct. 2014,, 17:00   Politică
4384 8
Foto: tribuna.md
„Am fost prinşi exact într-o situaţie de tranziţie, când încă nu aveam în acţiune Zona de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Am fost prinşi exact în cel mai vulnerabil moment pentru noi şi nu sunt de acord că noi nu am făcut multe pentru a pregăti agricultura din Republica Moldova, produsele din RM să fie cât mai competitive, să fie cât mai vandabile pe pieţe”, - a declarat prim-ministrul RM, Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Realitatea TV.

Cu toate acestea Leancă este încrezut că relaţiile cu Federaţia Rusă se vor îmbunătăţi

„Din 2009 încoace, relaţia cu Rusia a fost bazată pe principii foarte clare, pe principiul respectului, pe principiul de a nu admite amestecul în treburile interne ale Republicii Moldova sau ale Federaţiei Ruse, pe principiul de un interes nedesimulat al relaţiei de parteneriat matur, bazate pe aceste elemente care ne unesc. Noi nu am excluscă o asemenea situaţie ar avea loc. Am fost prinşi exact într-o situaţie de tranziţie, când încă nu aveam în acţiune Zona de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Am fost prinşi exact în cel mai vulnerabil moment pentru noi şi nu sunt de acord că noi nu am făcut multe pentru a pregăti agricultura din Republica Moldova, produsele din RM să fie cât mai competitive, să fie cât mai vandabile pe pieţe. Sigur că există un anumit efect, un anumit impact din cauza sancţiunilor, dar pe termen mediu sunt convins că vom ieşi mult mai puternic, mult mai competitivi, ne vom plasa pe pieţi unde nu există dorinţa, voinţa politică de a substitui relaţiile comerciale bazate pe profit, bazate pe interesul reciproc de a face negoţ cu anumite interese politice, nostalgice, emotive ş.a. Dar cred că vom reveni şi pe piaţa rusă. Situaţia respectivă este mai mult un val, după asta apele se vor mai linişti şi vom reveni pe piaţa rusească, dar de pe alte poziţii deja”, - a spus şeful cabinetului de miniştri.

Menţionăm că preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, nu odată a declarat că nimic nu va preveni prăbuşirea economiei moldoveneşti, dacă la putere vor rămâne politicienii, dar nu poporul. În opinia lui, închiderea accesului pe piaţa rusească este “rezultatul politicii orientate împotriva poporului al eurointegratorilor Voronin, Dodon şi liderilor coaliţiei de guvernare”. “Moldova a pierdut totul în Orient şi nu a obţinut nimic de la Occident. Cel mai important este faptul că Occidentul foarte activ ocupă locul eliberat cu mărfurile sale”, - a spus liderul PSD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?