Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Microsoft reinventează viitorul gaming-ului prin RoomAlive (VIDEO)

8 oct. 2014,, 00:30   Externe
4541 0
Foto: agerpress.ro
Aceeaşi echipă de ingineri Microsoft care s-au aflat în spatele multor proiecte futuriste, au demonstrat recent un concept intitulat RoomAlive.

Echipa Microsoft Research este o divizie a gigantului din Redmond preocupată cu aplicaţii creative care nu au aproape nici o legătură cu produse pe care le putem achiziţiona în viitorul apropiat. Noul concept demonstrat zilele trecute, cu numele de RoomAlive, este cel mai recent argument pentru afirmaţia de mai sus.

Similar dintr-un punct de vedere cu un proiect de acum câteva luni intitulat Illumiroom, RoomAlive ilustrează într-un mod plauzibil viitorul gaming-ului între patru pereţi. Practic, este vorba de o instalaţie care, în momentul în care va fi restrânsă la un singur echipament, ar putea fi prezentă în sufrageria multora dintre noi. Până atunci însă, vorbim de un ansamblu complex format din mai multe proiectoare şi senzori Microsoft Kinect interconectaţi pentru a duce ideea de realitate augmentată la un cu totul alt nivel.

În mod evident, limitările unui astfel de produs nu există decât la nivel software. Până când dezvoltatorii de jocuri nu vor pune mâna pe o astfel de instalaţie, trebuie să ne rezumăm la demonstraţii destul de puerile. După cum veţi vedea în clipul de mai jos, jocurile existente la această oră includ un set de capcane care ies din pereţi şi de care trebuie să vă feriţi sau un set de gândaci gigant care apar aleatoriu şi trebuie striviţi cu palmele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?