Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pînă la sfîrșitul lunii octombrie, în Moldova poate fi schimbat medicul de familie și policlinica

5 oct. 2014,, 14:55   Societate
4807 0
Foto: peopleandcountries.com
Cetățenii care doresc să-și schimbe medicul de familie și instituția medicală primară o pot face pînă pe 31 octombrie 2014. Modificările respective vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, informează NOI.md.

Pentru aceasta este necesar de depus și de înregistrat o cerere la instituția medicală solicitată. Forma cererii a fost stabilită de Compania Națională de Asigurări în Medicină și se oferă gratuit în policlinici.

Cetățenii se pot înscrie într-o singură instutție medicală primară. Compania Națională de Asigurări în Medicină recomandă populației să aleagă instituția medicală din apropierea domiciliului. În cazul în care solicitantul va alege un medic de familie care deservește alt sector, acesta urmează să achite cheltuielile legate de venirea medicului la domiciliu.

În fiecare an, în perioada 1 septembrie 31 octombrie, cetățenii au posibilitatea să-și schimbe instituția medicală primară și medicul de familie. În cazul în care numele medicului de familie nu este indicat în cerere, acesta este desemnat de instituția medicală. Schimbarea medicului de familie în altă perioadă a anului este posibilă doar în cazul în care persoana își schimbă domiciliul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?