X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Găgăuzia a fost înveșnicită memoria lui Fiodor Angheli

30 sep. 2014,, 15:30   Societate
3436 0
Foto: trm.md
Gimnaziul din satul Gaidar va purta numele cunoscutului om politic, diplomat și jurnalist din autonomia găgăuză Fiodor Angheli, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit primarului localității, Ilia Chiosea, un grup de localnici s-a adresat la consiliul sătesc cu propunerea ca gimnaziul local să-i poarte numele acestei personalități marcante din localitate.

Propunerea a fost susținută de colectivul gimnaziului și de deputatul Adunării Populare Fiodor Gagauz. Decizia respectivă a fost aprobată de consiliul sătesc încă pe 25 iulie 2014 și transmisă Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Astfel, în cadrul ședinței Comitetului Executiv din 29 septembrie a fost luată decizia de a numi gimnaziul din satul Gaidar în cinstea lui Fiodor Angheli, scriitor, istoric, activist, politician, jurnalist și diplomat marcant.

„Pămînteanul nostru Fiodor Angheli a făcut foarte multe pentru satul nostru, pentru Găgăuzia și întreaga Moldovă. Gimnaziul local nu avea nume și am decis să numim această instituție în memoria acestui om remarcabil”, a menționat Chiosea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?