X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reforma transportului public amînatâ din nou

29 sep. 2014,, 17:00   Societate
4040 2
Foto: totul.md
Microbuzele de pe liniile municipale vor continua să circule pe actualele trasee încă cel puțin două săptămâni. Potrivit Primăriei Chișinău, reforma transportului public a fost din nou amânată din lipsă de autobuze.

“De fapt nu a esuat nimic, Se lucreaza cu aceste autobuze, imediat cum le avem, imediat va intra in vigoare si regulamentul si itinerariile noi..”-a declarat seful direcţiei de transport Igor Gamreţchii.

„Încă nu am adoptat o decizie. Trebuie să analizăm calitatea unităților de transport. Până la 1 octombrie poate vom avea modificate doar 1-2 rute. Însă modificarea în masă va avea loc poate după 10-15 octombrie”, a declarat viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu.

Potrivit autoritaţilor, la aceasta etapă se elaborează rețeaua pentru autobuze pentru a putea stabili numărul concret de autobuze necesare la linie. La concursul anuntat de autoritatile locale s-a inscris patru firme.

„Concursul deocamdată nu a avut loc. Trebuie elaborată rețeaua de autobuze pentru a stabili numărul necesar de unități. Inițial se preconiza până la 50 de autobuze. La moment avem patru oferte, circa 45 de autobuze care pot fi antrenate în trafic”, a precizat directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea.

Anterior, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, declara că reforma transportului public în capitală va fi implementată începând cu 1 octombrie curent. Decizia privind modificarea itinerarelor microbuzelor a fost amanata pentru a 3-a oara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?