X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

NATO: S-a încheiat mandatul de secretar general al lui Anders Fogh Rasmussen

27 sep. 2014,, 00:59   Externe
4907 3
Foto: vestikavkaza.ru
Anders Fogh Rasmussen a prezidat vineri ultimul său Consiliu Nord-Atlantic în calitate de secretar general al NATO. Urmaşul său, Jens Stoltenberg, îl va înlocui la începutul lunii octombrie.

Fostul premier danez, Anders Fogh Rasmussen, şi-a încheiat vineri mandatul de cinci ani la conducerea secretariatului general al organizaţiei militare occidentale NATO. În ultima sa apariţie publică, Rasmussen a depus o jerbă la un memorial dedicat soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în operaţiunile NATO.

Mandatul lui Anders Fogh Rasmussen a început pe 1 august 2009 şi se termină oficial pe 30 septembrie. Potrivit Mediafax, liderul danez va fi înlocuit la 1 octombrie de fostul prim-ministrul al Norvegiei, Jens Stoltenberg.

Invazia rusă din Ucraina a marcat puternic ultimele luni ale mandatului lui Anders Fogh Rasmussen. Una dintre principalele decizii luate la reuniunea NATO din Ţara Galilor a fost aceea de a înfiinţa o forţă de reacţie rapidă care să poată fi mobilizată pentru război în doar câteva zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?