Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ungaria a semnat cu Gazprom pentru creşterea importurilor de gaze ruseşti

27 sep. 2014,, 00:42   Externe
4397 0
Foto: corpguide.ru
Rusia va creşte exporturile de gaze pentru Ungaria, potrivit premierului maghiar Viktor Orban. O înţelegere semnată de Guvernul maghiar cu oficialii ruşi va permite creşterea rezervelor de gaz în timpul perioadei de iarnă.

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a anunţat vineri că Budapesta a obţinut de la Gazprom o creştere a importurilor de gaze ruseşti. „Vom avea nevoie de volume mai mari de gaze în perioada următoare pentru a crește rezervele de care dispunem. Vom obține aceste volume, am convenit asupra lor cu Aleksei Miller” (directorul executiv al Gazprom), a precizat liderul maghiar. Orban a adăugat că disputa dintre Ucraina şi Rusia nu pune în pericol aprovizionarea cu hidrocarburi a Ungariei.

FGSZ, operatorul ungar de reţele de gazoduct, a dezvăluit că suspendarea, pe termen nelimitat, a livrărilor de gaze spre Ucraina, a avut loc pentru a satisface cererea internă crescută. Ucraina a acuzat Rusia că se află la originea acestei decizii a Budapesta, relatează Agerpres. „Vor să ne congeleze. Acesta este scopul lor și încă un atu în mâinile Rusiei. Astfel, în plus față de crimele de război, pe lângă operațiunea militară în Ucraina, ei folosesc acest atu al energiei”, a afirmat Arseni Iaţeniuk, şeful Guvernului de la Kiev.

Rusia susţine că Ucraina datorează aproximativ 5,3 miliarde de dolari pentru gazele naturale furnizate până acum de Gazprom.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?