Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Consilierii: Primarul intenționat a tergiversat desfășurarea ședinței

25 sep. 2014,, 12:41   Societate
3353 0
Foto: flux.md
Astăzi, după o pauză de patru luni, a avut loc ședința Consiliului Municipal Chișinău. Consilierii din cîteva fracțiuni și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că ședința nu s-a convocat o perioada îndelungată de timp, iar pentru ordinea de zi au fost propuse circa 400 de proiecte de hotărîri.

„Timp de patru luni noi n-am avut nicio ședință. Ordinea de zi pentru astăzi include peste 400 de chestiuni. În consecință, multe hotărîri urmează să fie aprobate într-un pachet. Multe proiecte din ordinea de zi țin de privatizare, cumpărarea loturilor de pămînt fără desfășurarea unor licitații. Spre exemplu, o chestiune vizează construcția unui centru comercial pe teritoriul Pieței Centrale”, - a menționat consilierul municipal din PSRM Elena Hrenova.

Și consilierul-comunist Boris Golovin l-a acuzat pe primar de tergiversarea termenului de desfășurare a ședinței.

„Primarul nostru general a decis să convoace Consiliul Municipal. Poate că el își dă seama că a încălcat legea, convocîndu-l după o pauză de aproape patru luni, dar legea spune că ședințele trebuie desfășurate cel puțin o dată la trei luni. Poate că acest lucru se face în mod deliberat, pentru a nu ne permite să examinăm în mod normal ordinea de zi”, a spus el.

În sala sînt prezenți 47 de consilieri, astfel fiind asigurat cvorumul necesar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?