Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

„O legendă vie” va fi prezentată de Ziua Vinului

19 sep. 2014,, 10:30   Economie
4727 0
Foto: noi.md
În premieră pentru ţara noastră, cea de-a 13-a ediţie a Zilei Naționale a Vinului va fi prezentată sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, relatează NOI.md.

Organizatorii evenimentului promit să desfășoare în centrul Chișinăului și în alte regiuni ale țării una dintre cele mai frumoase sărbători naționale. Prezentarea conceptului sărbătorii „Ziua Națională a Vinului” din acest an a avut loc în podgoriile de la Orheiul Vechi, loc emblematic pentru cultura și istoria poporului nostru.

„Embargoul impus de Federația Rusă a pus bazele unui nou început pentru sectorul vitivinicol. Vinificatorii moldoveni s-au reunit în jurul unui obiectiv comun, cel de diversificare a piețelor în jurul unei idei comune – de a produce vin de calitate, și în jurul unei imagini comune – brandul național vitivinicol - „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Acest simbol va însoți vinurile de calitate și va fi descoperit de tot mai mulți consumatori din întreaga lume. De aceea, ne-am propus ca Ziua Națională a Vinului să se regăsească în cadrul acestui program național, devenind un promotor al vinurilor de calitate, susținut de cultură, tradiții și legenda care ne unește în jurul Vinului Moldovei”, a subliniat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu.

„În acest an așteptăm mai mulți oaspeți din străinătate și considerăm că Ziua Națională a Vinului va deveni un eveniment tot mai solicitat de turiștii externi. Noul brand național ne va ajuta să fortificăm și să promovăm imaginea vinului Moldovei”, a menționat vicedirectorul proiectului USAID CEED II, Diana Lazăr.

Organizatorii promit de Ziua Naţională a Vinului să descopere legenda vinului. În cadrul sărbătorii va fi multă muzică și dansuri în interpretarea artiștilor îndrăgiți, iar pentru meșterii populari va fi organizată o zonă specială în stil național, unde aceștia își vor expune lucrările cu motive inspirate din struguri, vin, vie, tradiții, dar și vor oferi vizitatorilor master-classuri tematice.

Personalități din cultură, politică, showbiz vor fi invitați în „zona gustului”, unde vor trebui să-și demonstreze aptitudinile culinare, iar vizitatorii – să guste din bucatele tradiționale și vinurile autohtone.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?