Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Congaz a primit în dar de la Turcia un autobuz specializat

15 sep. 2014,, 17:42   Societate
3979 0
Foto: gagauzinfo.md
Primăria Congazului a primit în dar un autobuz pentru transportarea copiilor cu dizabilități, informează NOI.md cu referire la portalul de ştiri Gagauzinfo.md.

Ieri delegația localităţii, în frunte cu primarul Constantin Telpiz, s-a întors din Turcia, unde a vizitat regiunea Seljuk, oraşul Konya.

Potrivit primarului satului Congaz, Constantin Telpiz, în rezultatul vizitei s-a ajuns la o serie de acorduri actuale cu partea turcă.

"Le-am povestit despre satul nostru, despre succesele şi intențiile noastre. Le-am povestit despre faptul că sîntem în căutarea mijloacelor, pentru a cumpăra un autobuz specializat pentru transportarea copiilor cu dizabilități, care sînt discipoli ai orfelinatului local", a precizat oficialul.

Primarul a adăugat că după încheierea vizitei oficiale, șeful administrației locale a oferit satului Congaz un autobuz, în calitate de cadou. În plus, partea turcă și-a exprimat disponibilitatea de a oferi fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii apei furnizate populației.

"Le-am vorbit despre faptul că apa trebuie filtrată, că în perioada estivală cantitatea acesteia nu este suficientă. Ca rezultat, prietenii noștri ne-au spus ca ne vor aloca fonduri prin intermediul Agenției Tika, pentru forarea unei sonde cu turn de apă", a menţionat Telpiz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?