X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Parlamentarii și-au început activitatea în cadrul comisiilor de profil

8 sep. 2014,, 12:15   Politică
4616 0
Foto: noi.md
Legislatorii s-au întors din vacanţa de 36 de zile şi şi-au început activitatea în cadrul comisiilor parlamentare.

Potrivit agenţiei "Infotag", Parlamentul şi-a reluat luni activitatea din sesiunea parlamentară ordinară de toamnă-iarnă, care va fi ultima pentru legislatura actuală, a XIX-a. Deputaţii își vor începe activitatea în comisiile de profil, unde vor dezbate proiecte de legi, pe care ulterior le vor prezenta pentru examinare plenului Parlamentului. Biroul permanent va convoca o şedinţă şi va decide în privinţa începutului şedinţelor plenare.

Agenda viitoarei sesiuni include proiecte de legi precum finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, acordarea cotei de reprezentanţă minime a femeilor în activitatea politică, legea despre combaterea fumatului, modificări la Legea privind societăţile pe acţiuni, alegerea avocatului poporului, scutirea de impozitul pe bunurile importate a cetăţenilor Republicii Moldova care revin din străinătate pentru trai permanent, proiectul de lege privind combaterea extremismului şi a separatismului pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi proiectul de lege ce prevede ajustarea legislaţiei naţionale la normele privind statutul juridic special al Găgăuziei.

Printre cele mai importante proiecte adoptate în sesiunea precedentă se numără legi precum aprobarea pachetului social care prevede majorarea pensiilor şi a salariilor lucrătorilor din învăţămînt şi sănătate, conceptul de reformă a procuraturii, implementarea registrului electronic al alegătorilor, a Codului educaţiei şi cel al transporturilor, o serie de proiecte economice.

În plus, reprezentanţii majorităţii de guvernămînt au semnat şi ratificat Acordul de asociere RM-UE. În cadrul sesiunii de primăvară-vară deputaţii au aprobat 149 de iniţiative legislative şi 33 de hotărîri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?