X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vinificatorii din Moldova vor putea primi credite preferențiale pentru procurarea strugurilor (FOTO)

6 sep. 2014,, 08:00   Economie
3261 0
Foto: noi.md
Guvernul Moldovei și vinificatorii vor continua, săptămîna viitoare, discuțiile privind soluționarea problemelor din ramura vitivinicolă, transmite NOI.md. Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Guvernului, această decizie a fost luată la finele întrevederii de joi dintre premierul Iurie Leancă și vinificatori. În cadrul întîlnirii, părțile au continuat discuțiile începute anterior privind problemele din ramură. Părțile au vorbit și despre măsurile ce ar putea fi luate pentru a ajuta viticultorii și vinificatorii în procesul comercializării-achiziționării strugurilor.

În cadrul întrevederii, au fost examinate în detaliu măsurile propuse atît de vinificatori, cît şi de autorități, la ședința din 29 august, în vederea diminuării stocurilor de vin ce nu pot fi valorificare, și parțial a strugurilor din roada anului curent. La fel, părțile s-au referit la negocierile purtate de Guvern cu Banca Europeană pentru Investiții privind acordarea unor credite în condiții avantajoase vinificatorilor la procurarea strugurilor de la viticultori.

În final, s-a convenit că discuțiile vor continua săptămîna viitoare.

Anterior a fost comunicat că Ministerul Finanțelor și Ministerul Agriculturii poartă negocieri cu viticultorii privind procurarea și procesarea strugurilor, aplicarea accizelor la producția finită, promovarea producției vinicole cu ajutorul publicității și eventualului ajutor. Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de lege, care va permite excluderea achitării accizei la materia primă, la transportarea ei de la o fabrică la alta. Documentul va fi prezentat în curînd pentru aprobare. Premierul i-a cerut Ministerului Finanțelor să prezinte în mod urgent informația privind datoriile fiscale ale producătorilor și perioada de acumulare a acestora, pentru a examina posibilitatea înghețării penalităților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?