Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Un scanner chinez va reduce timpul trecerii transportului prin vamă (VIDEO)

5 sep. 2014,, 14:45   Societate
3605 1
Foto: noi.md
„Ţinînd cont de contribuția mare pe care o are Serviciului Vamal la consolidarea economiei Republicii Moldova şi integrarea ei cu succes în familia națiunilor europene, Guvernul Republicii Populare Chineze a luat decizia de a-i oferi în dar instanţei de resort un aparat capabil să scaneze camioanele de mare tonaj”, a declarat în discursul său de salut, Tong Mingtao, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, informează NOI.md.

Ieri, Serviciului Vamal (SV) al Republicii Moldova a marcat la Punctul de trecere al frontierei de stat cea de-a 23-a aniversare de la fondare. Cu această ocazie, poporul chinez i-a oferit în dar departamentului un scanner, similar cu cele pe care le dețin autoritățile vamale din doar 21 de țări, au precizat responsabili ai Serviciului de presă al SV.

Ambasadorul Republicii Moldova în China în anii 2002-2006, Victor Borşevici, a menţionat faptul că pentru China este tradiţional să vină într-o țară pe care ea are dorința de a o ajuta și de a coopera cu ea, cu fapte bune și ajutor.

„Căci anume înțeleptul lor, Lao Tzu, a spus odată că «o călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas». Acesta este gestul lor de bunăvoință. Fie onoraţi și lăudaţi pentru aceasta”, a subliniat Borşevici.

El a precizat că costul scanerului depăşeşte 4 milioane de dolari SUA și este minunat că va facilita substanţial activitatea funcționarilor vamali, precum și va reduce timpul de trecere al transportului prin punctele de control. Căci acum nu va fi nevoie ca tirurile mari care vor trezi suspiciuni să fie descărcate complet pentru inspecție.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?