X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

PCRM se teme de falsificarea rezultatelor alegerilor din noiembrie

5 sep. 2014,, 12:45   Politică
3111 2
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) consideră că rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 vor fi falsificate. Opinia a fost exprimată de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei întrevederi cu delegaţia Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi drepturile omului (ODIHR), care se află în vizită la Chişinău cu scopul de a evalua pregătirile pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat de presă al PCRM, Vladimir Voronin i-a informat pe membrii delegaţiei despre modul în care se pregăteşte Partidul Comuniştilor, la nivel central şi local, pentru viitorul scrutin.

Totodată, el şi-a manifestat îngrijorare în legătură cu faptul că "actuala guvernare nu a creat condiţiile necesare pentru a asigura modificarea la timp a paşapoartelor de tip sovietic, astfel îngrădind dreptul multor mii de cetăţeni de a-şi exprima liber opţiunea".

De asemenea, Vladimir Voronin a indicat asupra faptului că, "pînă în prezent, puterea actuală nu a introdus registrul electronic al alegătorului, lucru care va permite falsificarea rezultatelor alegerilor din toamnă".

"Un alt motiv care provoacă temeri că scrutinul poate fi falsificat este prelungirea pe două zile a procedurii de vot pentru cetăţenii aflaţi peste hotare. Astfel, sînt create condiţii pentru a vota repetat", notează sursa.

Potrivit lui Vladimir Voronin, "lansarea campaniei de denigrare a PCRM, crearea partidelor-clone, votul studenţilor la orice secţie de votare, şi nu la locul de reşedință, sînt parte a procesului de fraudare a alegerilor".

În cadrul întrevederii, "liderul comuniştilor a pus la îndoilală şi sinceritatea Partidului Democrat, care a anunţat că îşi convoacă la 28 septembrie susţinătorii pentru aşa-zisa selectare a candidaţilor pentru lista electorală a partidului".

"Astfel, PDM adună oamenii pentru a-i corupe nominal şi a falsifica rezultatul alegerilor", consideră Voronin.

La rîndul lor, membrii delegaţiei OSCE/ODIHR i-au mulţumit lui Vladimir Voronin pentru dialogul sincer şi au menţionat că vor monitoriza strict pregătirile pentru alegeri, reflectarea corectă în mass-media a campaniei electorale şi vor analiza dacă vor fi utilizate resursele administrative.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?