X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un atelier de artă va proteja parcurile de construcţii şi parcări auto (VIDEO)

2 sep. 2014,, 16:59   Societate
3619 0
Foto: noi.md
Pe 2 septembrie a demarat proiectul „Atelierul de intervenţii în spaţiul public”, care vizează transformarea unuia dintre parcurile din capitală, relatează NOI.md.

În parcul aflat la intersecţia străzilor Sfîntul Andrei şi Ivan Zaikin, cîțiva arhitecţi polonezi, invitaţi la Chişinău de către Asociaţia Tinerilor Artişti "Oberliht", au început să implementeze ideile lor pentru transformarea unui parc mic din apropierea unor blocuri locative.

Potrivit lor, ideea presupune crearea unui parc dotat cu tot necesarul pentru chişinăuieni. Acesta urmează să devină un loc interesant pentru odihnă şi divertisment, creînd, în acelaşi timp, o atmosferă favorabilă pentru reflecţie.

Tinerii arhitecţi împreună cu o pictoriţă din Moldova au decis prin intermediul unor mijloace artistice contemporane să accentueze problema mediului, în special, epuizarea resurselor de apă potabilă. Organizatorii preconizează realizarea a trei proiecte: instalarea de ghirlande luminoase, construcţia unei cascade din ligheane metalice cu ţevi şi stropitoare pentru scurgerea apei de ploaie, sădirea florilor în jurul terenului de joacă.

"Aceasta este un fel de protecţie a spaţiului de numeroase construcţii şi parcări auto. Ne propunem să arătăm cum se poate transforma o zonă de parc puţin atrăgătoare, precum şi sensibiliza populaţia în privinţa problemei deficitului de apă potabilă”, a explicat Liudmila, o pictoriţă din Moldova.

Pe 6 septembrie, participanţii vor prezenta rezultatele activităţii lor, vor sădi flori împreună cu locuitorii capitalei şi îi vor servi gratuit pe copii cu îngheţată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?