X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Funcționari din Comrat, cercetați penal

2 sep. 2014,, 12:23   Societate
3306 0
Foto: gagauzinfo.md
Cîțiva funcționari din cadrul Secției evidenţă şi documentare a populaţiei (SEDP) din raionul Comrat sînt cercetaţi penal pentru eliberarea de acte false unor persoane aflate în conflict cu legea. Dosarele penale au fost pornite de Centrul Național Anticorupție, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, notează NOI.md.

Ieri, ofițerii CNA au reținut un bărbat, în vîrstă de 34 de ani, care deținea un pașaport biometric cu date false, eliberat de Secția evidenţă şi documentare a populaţiei din Comrat. Acesta a fost căutat de forțele de ordine pentru comiterea unor infracțiuni în Moldova și România. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat pentru complicitate în cadrul aceluiaşi dosar pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice de către responsabilii SEDP Comrat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

În aprilie curent, CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat mai multe percheziții în birourile de serviciu ale funcţionarilor din cadrul SEDP Comrat, la domiciliile acestora şi în automobilele personale.

Totodată, ofiţerii CNA au efectuat ridicări de documente de la Oficiul Stării Civile din Comrat, care a eliberat mai multe acte necesare pentru perfectarea buletinelor de identitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?