X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Guvernul Slovaciei a acordat 15 mii de euro pentru consolidare

1 sep. 2014,, 16:37   Societate
2928 0
Foto: gov.md
Guvernul Slovaciei a acordat 15 mii de euro pentru consolidarea Platformei organizaţiilor neguvernamentale "Pentru Europa", create la 30 iunie cu scopul promovării ideii de integrare europeană.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele Centrului de Resurse „Dialog Pro”, Liliana Snegureac, a relatat luni jurnaliştilor că peste 50 de organizaţii neguvernamentale au semnat o declaraţie într-u susţinerea integrării europene a Moldovei, "îndemnînd şi alte organizaţii să se unească în jurul ideii naţionale de pregătire a ţării pentru integrarea în familia europeană".

"Scopul platformei este schimbul de informaţie între membrii platformei, partenerii şi publicul larg. Secretariatul platformei a pregătit acest proiect, prin intermediul căruia a cerut susţinerea activităţii sale, care este deosebit de necesară în condiţiile în care campaniile informaţionale trebuie să atingă fiecare locuitor al ţării, iar societatea civilă poate şi trebuie să conducă procesul de informare", consideră Snegureac.

Platforma "Pentru Europa" este deschisă pentru toţi cei care împărtăşesc valorile şi principiile europene şi îndeamnă sursele mass-media, societatea civilă şi guvernarea "să participe activ la procesul de popularizare a integrării europene şi să informeze toţi cetăţenii despre avantajele şi provocările pe calea europeană".

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Slovaciei, Miroslav Laiciak, a spus că Moldova se află printre primele trei ţări cu care Slovacia intenţionează să stabilească un parteneriat strîns. Cu susţinerea financiară a Guvernului Slovaciei, în republică deja sînt realizate o serie de proiecte, iar pe viitor numărul acestora va creşte.

"Salutăm fermitatea organizaţiilor neguvernamentale din Moldova de a-şi uni eforturile pentru crearea platformei proeuropene. Anume societatea civilă are menirea de a contribui la intensificarea dialogului dintre societate şi guvernare, să explice cetăţenilor măsurile luate de Guvern şi rezultatele acestora, precum şi să controleze respectarea de către autorităţi a obligaţiunilor asumate în procesul de integrare europeană. Sperăm să vă vedem în familia UE cît mai curînd posibil", a spus Laiciak.

Ministrul este bine informat despre situaţia din Moldova, deoarece în anii 2011-2012 a fost reprezentant al UE în Moldova. În 2012 a devenit ministru al Afacerilor Externe şi a contribuit la faptul ca în 2013, la Chişinău să fie deschisă Ambasada Slovaciei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?