Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Renato Usatîi va aduce în Moldova icoane cu părticele din moaştele Sfintei Matrona

28 aug. 2014,, 10:00   Societate
7786 5
Foto : stmatrona.com
Cu binecuvîntarea Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, şase eparhii ale ţării vor primi în dar de la politicianul Renato Usatîi icoane cu părticele din moaştele Sfintei Matrona, relatează NOI.md. Acum toţi doritorii din Moldova vor putea să se închine la moaştele cuvioasei, care este una dintre cele mai cinstite sfinte în Rusia.

„Deseori, cînd am posibilitatea, vizitez mănăstirea „Acoperamîntul Maicii Domnului”, care adăpostește moaștele Sfintei Matrona. Acolo mereu sînt cozi imense de oameni, indiferent că e zi obișnuită sau de odihnă. Oamenii stau în rînd o jumătate de zi pentru a atinge măcar pe cîteva clipe moaștele Sfintei pentru a-i cere protecție și ajutor. Fiind și eu un creștin educat în spiritul tradițiilor, am avut întotdeauna dorința să aduc rămășițele Sfintei Matrona în Moldova. Și asta pentru că nu toți au posibilitatea să plece la Moscova pentru a se închina la aceste moaște. Am așteptat mult acest moment și iată că a venit…", a scris Renato Usatîi într-o reţea de socializare.

Astăzi, renumitul politician şi mecenat zboară la Moscova. Pe 28 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Biserica „Sfîntul Ierarh Nicolae” pe Trei Coline, președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile dintre Biserică și societate, protoiereul Vsevolod Ceaplin, va sfinți opt icoane cu chipul Sfintei Matrona din Moscova. Acestea au fost pictate la cererea lui Renato Usatîi în atelierul patriarhal de la Mănăstirea „Sfîntul Daniil”. Cu binecuvîntarea Patriarhului, în fiecare dintre aceste icoane au fost puse moaște ale Sfintei Matrona.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?