Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Carpov: Dosarele penale pe numele unor funcționari tiraspoleni au temei legal

26 aug. 2014,, 12:25   Societate
3205 0
Foto: gov.md
Problema intentării dosarelor penale pe numele mai multor funcționari din regiunea transnistreană a fost discutat ieri în cadrul unei întrevederi, la sediul OSCE. Subiectul a fost abordat de reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, informează NOI.md.

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a precizat că aceste dosare au temei legal și a respins acuzațiile oficialilor de la Tiraspol, potrivit cărora acțiunile Chișinăului ar avea un substrat politic. Carpov a menționat că autoritățile de la Chișinău sînt deschise să discute acest subiect și să identifice soluții doar în limitele cadrului juridic existent pentru fiecare dosar în parte.

Totodată, în cadrul întrevederii dintre cei doi oficiali, a fost examinată și problema liberei circulații. Carpov a atras atenţia asupra acţiunilor unilaterale ale structurilor de forţă transnistrene, precum extinderea ilegală a infrastructurii așa-numitelor posturi de control la linia administrativă, complicarea procedurii de trecere și limitarea termenului de aflare în stînga Nistrului. „Acțiunile și deciziile care nu au fost coordonate cu Chişinăul și creează noi impedimente în calea liberei circulaţii a cetăţenilor şi transportului nu pot fi tolerate", a menţionat vicepremierul pentru Reintegrare.

În cadrul întrevederii dintre Ștanski și Carpov a fost examinată și problema telecomunicațiilor. Reprezentanții Chișinăului au propus ca toate problemele legate de utilizarea frecvenţelor radio să fie discutate la nivel de experţi tehnici la masa de negocieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?