X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă după întîlnirea cu Rogozin: Discuțiile au fost consistente (VIDEO)

22 aug. 2014,, 17:42   Politică
16986 4
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă a anunțat astăzi, în urma întrevederii cu vicepremierul Dmitri Rogozin, că discuțiile cu oficialul rus au fost consistente și s-au axat pe cele mai arzătoare probleme bilaterale. Leancă a anunțat că problema embargourilor instituite de Federația Rusă va fi examinată de un grup de experți din partea ambelor state, informează NOI.md.

„Am dorit să aflu logica acestor decizii, luate la Moscova, de a impune sancțiuni, taxe vamale. Am convenit cu domnul Rogozin că experții fie din Federația Rusă, fie de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor se vor întîlni pentru a vedea dacă într-adevăr există probleme reale sau sînt doar de ordin emotiv. Am discutat despre situația din regiune, am remarcat necesitatea de a purta un dialog activ pe marginea problemei transnistrene”, a explicat Leancă.

Premierul și-a exprimat îngrijorarea și în legătură cu situația migranților moldoveni care muncesc în Rusia. Potrivit lui Leancă, în cadrul întrevederii vicepremierul rus a asigurat partea moldovenească că nu va admite acțiuni discriminatorii în raport cu cetățenii moldoveni.

„Am apreciat ce mi-a spus domnul Rogozin – că a dat indicații să nu se admită o atitudine discriminatorie față de concetățenii noștri care lucrează în Federația Rusă. Am avut o discuție separată pe acest subiect, sper să găsim un limbaj de compromis”, a menționat Leancă.

Totodată, șeful executivului a anunțat că vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, va întreprinde în viitorul apropiat o vizită la Moscova pentru a purta discuții pe marginea diferendului transnistrean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?