Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Hackerii au furat informații secrete despre soarta Boeing 777 al Malaysia Airlines

21 aug. 2014,, 01:58   Externe
7350 1
Foto: topnews.ru
Informațiile despre avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în luna martie curent, au ajuns pe mîinile unui hacker.

Potrivit RIA Novosti, acesta a atacat calculatoarele persoanelor responsabile de ancheta demarată după dispariția misterioasă a cursei MH370.

Pe 9 martie 2014 hackerul a expediat pe circa 30 de adrese electronice ale oficialilor o știre despre Boeingul dispărut, care avea atașat un software infectat sub forma unui document PDF. Atunci cînd oficialii au încercat să deschidă documentul, virusul s-a instalat în calculator, ceea ce a permis copierea și transmiterea informațiilor secrete pe calculatorul hackerului.

Printre persoanele ale căror calculatoare au fost atacate, sînt responsabili din Consiliul securității naționale a Malaeziei, Departamentului Aviației Civile, precum și companiei Malaysia Airlines. S-a stabilit că malware-ul a fost expediat pe adresele electronice ale responsabililor de pe o adresă IP din China, presupunîndu-se că anume acolo au fost expediate informațiile.

Incidentul este anchetat de Agenția Națională de securitate cibernetică și Interpol.

Amintim că avionul Boeing 777-200 al Malaysia Airlines, care efectua zborul MH370 din Kuala Lumpur la Beijing, a dispărut de pe ecranele radarelor în noaptea de 8 martie. La bord se aflau 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?