X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

„Air Moldova”, obligată să achite operativ despăgubiri pentru întîrzierile zborurilor

18 aug. 2014,, 14:27   Societate
4889 0
Foto: neurope.eu
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, Vasile Botnari, a cerut companiei aeriene „Air Moldova” să ia măsuri urgente pentru a asigura revenirea orarului zborurilor în regim normal, precum și achitarea operativă a tuturor compensațiilor pasagerilor afectați de recentele întîrzieri, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul de presă al instituției de profil, această dispoziție ministrul a dat-o în cadrul întîlnirii de astăzi cu persoane responsabile de domeniul aviației din cadrul Ministerului și al companiei de stat „Air Moldova”, la care a fost pusă în discuție problema legată de multiplele întîrzieri ale zborurilor, înregistrate în ultimele două săptămîni de transportatorul aerian național.

Vasile Botnari şi-a exprimat îngrijorarea în legătură perturbarea graficului zborurilor, înregistrată de către Air Moldova, apreciind această situaţie ca fiind inacceptabilă.

Ministrul Transporturilor a avertizat conducerea companiei de necesitatea implementării unui set de măsuri urgente de natură să asigure revenirea graficului zborurilor în regim normal. Botnari a subliniat că situații în care cursele aeriene sînt reținute pentru mai multe ore, pasagerii rămînînd blocaţi în aeroporturi nu trebuie să existe. Potrivit acestuia, compania trebuie să implementeze în acest scop un plan de măsuri urgente, a cărui realizare să fie monitorizată strict.

Totodată, Vasile Botnari a cerut conducerii companiei aeriene să asigure achitarea operativă a tuturor compensațiilor pasagerilor afectați de recentele întîrzieri. „Pentru cazurile de întîrzieri mari pasagerii trebuie să fie despăgubiţi de companie, în funcţie de timpul de aşteptare, aşa cum prevede legislaţia în domeniu. Toate compensaţiile trebuie achitate într-un termen cît mai scurt”, a subliniat Vasile Botnari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?