X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă: Nu vom admite ca Chișinăul să fie supus a treia oară șantajului (VIDEO)

18 aug. 2014,, 11:27   Societate
5134 3
Foto: noi.md
„Modificările operate în rețeaua de transport public municipal sînt absolut necesare și făcute în beneficiul cetățenilor”. Declarația aparține primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, și a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, informează NOI.md.

Edilul a dat asigurări că schimbările au fost efectuate în vederea asigurării securității circulație rutiere pe străzile capitalei și a venit cu un apel la adresa locuitorilor.

„Dacă am fi aplicat la sînge Strategia de dezvoltare a transportului public, atunci ar fi trebuit să mergem și mai dur, și mai strict cu aceste modificări, dar nu le poți face pe toate dintr-o dată, pentru că oamenii s-au obișnuit cu anumite lucruri. Trebuie să vedem cum putem veni în întîmpinarea locuitorilor, dar fără să revenim la ceea ce a fost. Realitatea care ne-a fost prezentată în luna iulie, accidentele, șantajul la care a fost supus orașul, a doua oară deja, a treia oară nu vreau să se mai întîmple asta. Către locuitori vin cu un apel: să facem lucrurile împreună, să avem încredere reciprocă”, a explicat Chirtoacă.

Primarul a ținut să precizeze că autoritățile sînt dispuse să ia în calcul solicitările locuitorilor, în cazurile în care există nemulțumiri pe marginea modificării itinerarelor rutelor de microbuz. Cu toate acestea, Chirtoacă a explicat că e necesară respectarea strictă a regulilor. „Noi nu vrem să ne războim cu nimeni, dar vrem să facem un pas înainte și să avem mai multă securitate în transport”, a remarcat Chirtoacă.

Reprezentanții Regiei Transport Electric au anunțat că din luna septembrie 295 de troleibuze vor circula pe străzile capitalei, cu circa 30 de troleibuze mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Și numărul autobuzelor urmează a fi suplimentat. Menționăm că începînd cu 6 septembrie itinerarul a 20 de rute de microbuz din capitală va fi modificat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?