X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce ascunde discursul lui Putin din Crimeea

17 aug. 2014,, 01:22   Externe
11319 13
Foto: tsn.ua
"Joi, toți se așteptau că președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a sosit împreună cu deputații din Duma de Stat în Crimeea, va rosti un discurs programatic. Mai ales, că Putin se află în pragul adoptării unor decizii importante. Va continua sprijinirea rebelilor din estul Ucrainei sau Moscova îi va părăsi? Nu este exclusă nici invazia militară deschisă în Ucraina, asupra căreia demult insistă partea cea mai radicală a elitei ruse. Va întoarce Rusia spatele Occidentului după sancțiuni, și dacă da, ce cale de dezvoltare va adopta? – scrie Iulia Smirnova de la Die Welt. - Într-un sistem politic, în care toate deciziile importante sînt luate de o singură persoană, toate privirile sînt axate tocmai asupra acestui om". Este și cazul lui Putin.

"Însă, el nu a dorit sau nu au putut oferi răspunsuri la aceste întrebări, deoarece fiecare variantă comportă anumite riscuri pentru el. Șeful de la Kremlin a refuzat în mod neașteptat emisiunea la scară largă cu participarea sa: transmisiunea în direct de la întîlnirea lui Putin cu deputații Dumei la Ialta a fost anulată", - spune jurnalista.

Într-adevăr, "ceea ce a spus Putin nu pare un discurs programatic: declarațiile lui Putin, difuzate de către agențiile de știri și site-ul oficial al președintelui, nu arată ce strategie adoptă liderul rus în conflictul din Ucraina și dacă în general o are", se spune în articol. Putin a declarat că Ucraina s-a împotmolit într-un haos sîngeros și război civil, a declarat că Rusia va face tot ceea ce depinde de ea pentru a pune capăt conflictului, a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii și complexului turistic din Crimeea, i-a promis 700 de miliarde de ruble din bugetul federal pînă în 2020, după care a anunțat crearea unei grupări militare aparte în Crimeea.

Putin a refuzat de zăngănitul retoric al săbiilor. "Trebuie calm, demn și în mod eficient să ne ocupăm de țară, fără a ne îngrădi de restul lumii, fără a pierde legătura cu partenerii noștri, dar, de asemenea, fără a le permite să se comporte cu noi cu dispreț sau de pe poziții de mentori. Societatea rusă trebuie să se consolideze și să se mobilizeze, dar nu pentru războaie", - subliniat președintele.

"Se pare că Putin vrea cu adevărat ca totul treptat să revină în fosta albie, iar Occidentul să uite despre anexarea Crimeeai, - comentează Smirnova. Astfel, Putin "vrea să satisfacă cerințele tuturor părților". Scopul lui este să păstreze puterea, dar o strategie pe termen lung el nu are. "El nu are răspunsurile pe care lumea le așteaptă de la el. Cu o astfel de politică el lasă multe la voia întîmplării, iar această abordare a făcut posibilă tragedia cu avionul malaezian doborît", - se spune în articol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?