Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Doi cetăţeni români, suspectaţi de trafic de persoane

7 iul. 2014,, 12:19   Societate
3107 0
Foto: border.gov.md
La sfîrșitul săptămînii trecute, la punctul de trecere Cahul, angajații Poliției de Frontieră al Republicii Moldova au reţinut doi bărbaţi cu vîrste de 42 și 54 ani, suspectaţi de trafic de ființe umane, relatează NOI.md.

Astfel, pe sensul de ieșire din țară, prin punctul de trecere Cahul, s-a prezentat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești, la volanul căruia se afla un cetățean român, iar în salon – un conațional de-al său și o tînără moldoveancă de 17 ani. La verificarea actelor de călătorie a minorei, inspectorii controlului de frontieră au observat că pașaportul a fost eliberat recent, la 1 iulie curent, iar procura fusese perfectată cu aproximativ două ore înainte de a sosi în punctul de trecere.

Luați la întrebări, bărbații s-au încurcat în declarații, susținînd că se cunosc de două luni cu mama fetei, care a și încredințat minora pentru a o duce în vacanță la o rudă din Italia. Minora a spus că va sta în România cîteva zile, ulterior urma să ajungă în Italia, neprecizînd scopul deplasării.

Polițiștii de frontieră moldoveni au apelat la ajutorul colegilor din România, care în urma unei verificări în baza de date au constatat că bărbații figurau ca fiind implicați anterior în trafic de ființe umane. În vederea continuării cercetărilor și stabilirii circumstanțelor, toate persoanele au fost preluate de către organele competente din România.

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră al Republicii Moldova, în perioada 30 iunie – 6 iulie au fost reţinute 134 de persoane care au încălcat legislaţia migraţională a Republicii Moldova, prin trecerea ilegală a frontierei, prezentarea unor acte false la control şi încălcarea legii cu privire la şederea cetăţenilor străini pe teritoriul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?