Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Moțiunea comuniștilor împotriva lui Dorin Recean a eșuat

4 iul. 2014,, 17:36   Politică
5605 4
Foto: noi.md
Moțiunea simplă împotriva activității Ministerului de Interne, inițiată de fracțiunea PCRM, a căzut. Astfel, pentru demiterea lui Dorin Recean au votat 31 de deputați comuniști, în timp ce reprezentanții Coaliției Pro-Europene s-au abținut de la vot. Pentru ca moțiunea să treacă era nevoie de cel puțin 51 de voturi.

Deputații comuniști s-au arătat nemulțumiți de raportul prezentat de ministrul de interne, în plenul Parlamentului, pe marginea situației criminogene din țară.

În apărarea sa, ministrul Recean a declarat că în prezent poliția dă dovadă de mai mult profesionalism și capacitate de reacție, iar toate fărădelegile se raportează și nu sînt trecute sub tăcere, precum se făcea în perioada comunistă, a afirmat ministrul. Totodată, acesta a anunțat că lupta cu corupția în cadrul structurilor MAI s-a întețit, iar implementarea reformelor a devenit deranjantă pentru anumite cercuri de influență.

Moțiunea simplă asupra activității MAI a fost depusă de opoziția comunistă pe 19 iunie. Comuniștii au adus drept argument în susținerea demiterii lui Recean, situația criminogenă gravă din țară și incompetența ministrului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?