Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Liderii coaliției au relatat despre reținerea „provocatorilor”

26 iun. 2014,, 17:15   Politică
3872 6
Foto: noi.md
Reprezentanții coaliției de guvernare se arată îngrijorați de amenințările existente la adresa securității statului, în pragul semnării Acordului de asociere cu UE, în condițiile în care două persoane au fost deja reținute pentru asemenea tentative.

Șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, susține că guvernarea se aștepta la anumite încercări de destabilizare a situației interne în perioada de pînă la semnarea Acordului, dar și de după semnare. În acest sens, politicianul a lansat un apel la solidaritate la adresa societății.

„Sigur că ne îngrijorează. Din păcate, aceste așteptări se confirmă, ceea ce probează o dată în plus că acum trebuie să fim mobilizați, solidari și să nu admitem ca cei care doresc cu tot dinadinsul să deturneze Moldova de pe calea integrării europene se realizeze acest lucru”, a precizat Streleț.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului, democratul Igor Corman, a declarat că instituțiile statului au acționat prompt în cazul reținerii celor doi, iar pe măsură ce ancheta va avansa, vor fi făcute publice și alte detalii.

„A fost o acțiune concertată a instituțiilor statului. Urmează să se desfășoare ancheta și să vedem care va fi finalitatea dosarului. Consider că instituțiile își fac datoria”, a explicat Corman.

Menționăm că Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate au reținut două persoane suspectate de pregătirea unor acțiuni cu caracter subversiv şi anticonstituţional. Potrivit reprezentanților Procuraturii, aceste acțiuni au legătură cu semnarea Acordului de asociere cu UE, preconizată pentru ziua de mîine, 27 iunie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?