Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Igor Dodon: „Apărarea valorilor tradiţionale – una dintre sarcinile fundamentale ale societăţii moldoveneşti” (VIDEO) ©

23 iun. 2014,, 17:58   Politică
4133 12
Foto : noi.md
Astăzi, la Chişinpău Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, în colaborare cu Fondul Internaţional pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe a organizat Conferinţa Internaţională Ştiinţifico-Practică „Civilizaţia ortodoxă şi lumea mondernă”.

În deschiderea conferinţei, a luat cuvîntul liderul PSRM, Igor Dodon, care a declarat că una din sarcinile de bază ale societăţii moldoveneşti ţine de apărarea valorilor sale tradiţionale.

Totodată, socialistul a mai menţionat că astfel de discuţii au fost şi vor fi mereu actuale, deoarece Ortodoxia este principalul bastion al spiritualităţii, morale şi stabilităţii sociale. Într-o mare măsură, anume datorită eforturilor Bisericii Moldova a reuşit să-şi păstreze organizarea tradițională, identitatea şi statalitatea moldovenească.
„Actualmente, societatea moldovenească are nevoie acută de un sprijin suplimentar din partea Bisericii. Oamenii au pierdut scara valorilor şi reperele corecte în viaţă, politicienii s-au vîndut lui Mamona. Cînd autorităţile aprind lumina verde pentru paradele gay-ilor şi liberalismului pervers, apare un risc real pentru degradarea morală completă a tineretului nostru. Sîntem nevoiţi să cerem ajutorul Bisericii.

Ştim cu toţii că, în prezent, ne aflăm în preajma semnării de către autorităţile de la Chişinău a Acordului privind Asocierea cu Uniunea Europeană. Totodată, ştim că peste o jumătate din cetăţenii Moldovei îşi exprimă dezacordul de a merge pe calea integrării europene. Toate sondajele de opinie indică asupra unei realităţi sociologice – majoritatea absolută a moldovenilor consideră că ţara se mişcă într-o direcţie greşită. Altfel vorbind, cursul extern spre UE reprezintă o direcţie greşită.

Celor de acolo le plac căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, pentru noi este ceva inacceptabil. Pentru ei este firesc să-şi obişnuiască copiii cu relaţii sexuale şi perversiuni din fragedă copilărie, pentru noi – nu. Lor le plac travestiţii bărboşi, pe noi aceştia ne dezgustă. Pentru ei este acceptabilă islamizarea unor ţări tradiţional creştine, pentru noi acesta este un lucru imposibil. Ei doresc să lupte pentru NATO, noi vrem pace şi neutralitate. Pentru ei este o normă renaşterea neonazismului şi fascismului, pentru noi este ceva asemenea cu moartea.

Este evident că nu ne putem deplasa pe calea integrării europene. O astfel de mişcare va veni în contradicţie nu doar cu interesele noastre economice şi naţionale, ci va fi contrar organizării noastre spirituale. Totuşi, sîntem mînaţi într-acolo cu forţa, fără a ţine cont de dorinţa poporului. Iată care-i problema”, a spus Igor Dodon.

În legătură cu provocările şi pericolele pe care le reprezintă semnaraea Acordului de Asociere cu UE pentru Moldova, liderul socialiştilor a subliniat că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova propune următoarele iniţiative:

Prima.Introducerea, în preambulul Constituţiei, a menţiunii privitor la Ortodoxie drept bază a tradiţiei naţionale şi culturale a poporului moldovenesc.

A doua.Anularea completă a legii privind egalitatea de şanse, unica destinaţie a căreia este legalizarea păcatului sodomic în Moldova.

A treia. Adoptarea unei legi privind interzicerea propagandei homosexualismului şi a altor perversiuni sexuale în rîndul celor minori, inclusiv interzicerea organizării de parade ale gay-ilor, a festivalurilor gay-ilor şi a altor spectacole amorale ruşinoase.

A patra.Adoptarea unei legi cu privire la interdicţia „orelor de instruire sexuală” în şcoli drept o propagandă deschisă a perversiunilor în rîndul minorilor.

A cincea.Adoptarea unei legi privind interzicerea propagandei extremismului religios, precum şi a activităţii sectelor totalitare şi destructive pe teritoriul Republicii Moldova. Fiecare curent religios trebuie să fie supus, în Moldova, unei expertize sectologice competente.

A şasea.Introducerea în curricula şcolară a disciplinei obligatorii sau facultative (la discreţia autorităţilor locale şi a societăţii) „Bazele Ortodoxiei” sau, în calitate de alternativă, „Spiritualitatea creştină”.

La lucrările conferinţei au participat reprezentanţi ai Bisericii, politicieni şi experţi din 8 state: Moldova, Rusia, Ucraina, Belarus, Serbia, Muntenegru, Polonia şi Georgia.

În cadrul Conferinţei, organizate în preajma semnării de către conducerea Republicii Moldova a Acordului de Asociere cu UE, au fost dezbătute următoarele subiecte:

- Influenţa şi propaganda valorilor europene asupra lumii ortodoxe şi distrugerea moralităţii tradiţionale a societăţii;
- Integrarea europeană a ţărilor ortodoxe şi ameninţări la adresa identităţii ortodoxe;
- Civilizaţia occidentală modernă şi caracterul anti-creştinesc al acesteia;
- Persecutările anti-creştineşti în lumea occidentală modernă: cauze, caracter şi modalităţi de ripostare;
- Concepţia occidentală modernă privind libertatea şi drepturile omului: probleme şi contradicţii.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?