Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Ministerul Educației reacționează la acuzațiile unui deputat

13 iun. 2014,, 11:05   Societate
3042 1
Foto: noi.md
Reprezentanții Ministerului Educației califică drept nefondate acuzațiile aduse de deputata PCRM Ina Șupac privind divulgarea conținutului testului de bacalaureat cu o zi înainte de examen. Reacția a venit după ce Șupac a declarat în plenul Parlamentului că testele de bacalaureat se vînd contra sumei de 500 de euro cu o zi înainte de examen.

Într-o notă informativă, conducerea instituției respinge categoric acuzațiile care i se aduc și precizează că asemenea declarații sînt nedemne de un deputat.

„Ministerul neagă cu vehemență aceste insinuări, care nu doar ofensează funcționarii publici implicați în organizarea examenului de bacalaureat, dar mai important, descurajează miile de candidați care au demonstrat în timpul primelor probe că își doresc un examen corect. Asemenea acuzații neprobate și gratuite sînt nedemne de un ales al poporului”, se spune în nota informativă.

Reprezentanții Ministerului i-au sugerat Inei Șupac să sesizeze organele competente, dacă deține informații de acest tip, și să se abțină de la declarații în Parlament. Mai mult, conducerea îi sugerează Inei Șupac să prezinte dovezi atunci cînd lansează astfel de acuzații.

Precizăm că ieri deputata comunistă Ina Șupac a declarat în plenul Parlamentului că testele de bacalaureat pot fi procurate de oricine cu o zi înainte de începerea examenului, contra sumei de 500 de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?