Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Compania „DAAC Hermes” a împlinit 20 de ani (VIDEO)

9 iun. 2014,, 12:47   Societate
8513 3
Foto: noi.md
Unul dintre cele mai mari și prospere grupuri financiar-industriale din Moldova, „DAAС Hermes”, a împlinit 20 de ani.

Precum a menţionat preşedintele „DAAC Hermes”, Vasile Chirtoca, 20 de ani au împlinit cele mai mari companii ale holdingului. Însă istoria companiei a început acum 25 de ani, de la firma cooperativă „Golvo”, care se ocupa cu realizarea proiectelor în domeniul curăţirii apelor reziduale de la întreprinderile industriale.

În prezent, această companie se numeşte „DAAC-Ecoplant” şi elaborează proiecte legate de îmbunătăţirea habitatului uman. În 1992, compania „Golvo” a creat compania financiară „DAAC-Invest”, care a devenit primul participant profesionist din ţară pe piaţa hîrtiilor de valoare.

În 1994 a fost fondată compania „DAAC-Hermes”, care la scurt timp a devenit una dintre principalele întreprinderi comerciale pe piaţa internă a Moldovei. În acelaşi an, 1994, a fost creat fondul investiţional de privatizare „DAAC-Hermes” – cea mai mare instituţie de privatizare din Republica Moldova.

În 2007, fondul investiţional „DAAC Hermes” a fost reorganizat în compania comercială de producţie „DAAC Hermes Grup” S.A.

Astăzi, grupul DAAC include peste 50 de întreprinderi independente ce activează în diferite ramuri ale economiei Moldovei: industria constructoare de maşini (acționare hidraulică şi tehnică agricolă): cosmetice şi parfumerie; achiziţia, păstrarea şi prelucrarea culturilor cerealiere; comercializarea şi deservirea tehnică a automobilelor; comercializarea, reparaţia şi deservirea tehnicii agricole; sisteme integrate în domeniul tehnologiei informaţiilor; comercializare şi deservirea tehnicii de calcul şi a echipamentelor bancare; îmbunătăţirea calităţii habitatului uman; gestionarea centrelor comerciale şi altor bunuri imobiliare.

„Calea parcursă de noi nu a fost simplă, în perioada de tranziţie a ţării noastre de la socialism la capitalism. Au fost vremuri grele, cînd statul nostru acumula experienţă. Şi, odată cu această experienţă, ne afirmam şi ne dezvoltam şi noi. Au fost greşeli, pierderi, dar este important că din această perioadă de tranziţie am ieşit cu realizări, s-a extins colectivul, au apărut noi forme de business. Astăzi noi reprezentăm o parte importantă a businessului moldovenesc”, a menţionat preşedintele holdingului.

Potrivit lui Vasile Chirtoca, compania are planuri grandioase – dezvoltarea reţelei regionale a fabricii de cosmetice „Viorica”, iar ulterior, posibil, transformarea acesteia într-o companie globală. Sînt şi planuri privind dezvoltarea industriei turismului în Republica Moldova, planuri legate de dezvoltarea afacerilor IT şi auto.

Cu ocazia aniversării, reprezentanţii holdingului au fost premiaţi cu diplome de onoare, statuete comemorative, le-au fost înmînate daruri. Sărbătoarea a culminat cu un concert festiv.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?