Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Discursul de învestitură a președintelui Ucrainei Petro Poroșenko (VIDEO)

8 iun. 2014,, 11:10   Externe
7120 6
Foto: obozrevatel.com
În discursul său de învestitură, Poroșenko s-a angajat să mențină unitatea Ucrainei și le-a cerut separatiștilor proruși din estul țării să renunțe la arme.

De asemenea, el a declarat că va refuza orice compromis cu Rusia în legătură cu orientarea europeană a Ucrainei și cu apartenența Crimeii la statul ucrainean. ''Crimeea a fost, este și va fi ucraineană. I-am spus clar acest lucru în Normandia liderului rus'', a adăugat Poroșenko.

Petro Poroșenko (48 de ani) este al cincilea președinte al Ucrainei după proclamarea independenței acesteia în 1991. După demiterea președintelui prorus Viktor Ianukovici în luna februarie, președinția Ucrainei a fost asigurată temporar de către președintele parlamentului, Oleksandr Turcinov.

Devenit președinte al Ucrainei în urma alegerilor anticipate de la 25 mai, cu peste 54% din sufragii, Poroșenko își preia mandatul într-o perioadă dificilă, marcată de confruntări între forțele guvernamentale și cele separatiste proruse în estul țării, violențe soldate cu cel puțin 180 de morți începînd de la 1 aprilie, potrivit unui bilanț oficial.

La ceremonia din Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) sînt prezenți numeroși oficiali străini, precum președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, vicepreședintele SUA Joe Biden, președinții Germaniei, Poloniei și României — Joachim Gauck, Bronislaw Komorowski și Traian Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?